Close
9550 Mariager Hadsundvej 112
(45) 20 67 29 47 [email protected]
Tang

Tang

Vi kender måske tang fra noget, der ligger på stranden og lugter grimt, og vi har mistet vores viden om, hvad tang er, hvorfor det er sundt og hvordan det kan bruges. Mennesket har igennem tiderne altid spist og brugt tang på forskellig vis, og i mange asiatiske lande udgør tangprodukter helt op til 10% af ernæringen.

Bæredygtighed
Tang og alger er (og har været) en bæredygtig måde at skaffe mad på, da havet rummer så meget mad og næringsstoffer. Tang og alger indeholder nemlig vigtige vitaminer, mineraler, sporstoffer, proteiner, sunde fibre og fedtstoffer samt få kalorier. Tang findes overalt på kloden, bestående af flere tusinde forskellige arter, så en udvikling mod en bedre og fremtidsorienteret udnyttelse af havets ressourcer, kunne gavne klodens befolkning på rigtig mange måder.

Alger og tang er lidt forskellige, da alger har det til fælles med planter, at de udfører fotosyntese og ved hjælp af sollyset danner sukkerstoffer og energi. Tang er kun svagt beslægtet med planter. Fossile fund viser, at tang er en mindst 500 mio. år gammel livsform og at alger af en eller anden slags fandtes på jorden for tre mia. år siden. Tang og alger er nemme at fordøje og har en høj frekvens og energi. Da alt består af frekvens, er den mad, vi indtager kommunikation til vores celler. Udover de mange mineraler, indeholder tang og alger også fedtstoffer, der er yderst gavnlige for menneskets cellevægge. Det er bl.a. omega-3 fedtsyre, og det er faktisk herfra dyr i vandet får disse fedtstoffer.

Ernæring
Tang er f.eks. en god kilde til calcium og der er typisk 10 gange mere calcium i tang end i f.eks. ko-mælk. Samtidig er tang generelt en meget bedre kilde til jern end f.eks. spinat og æggeblomme. Det kan være en fordel at kombinere de forskel­lige tang- og algetyper, da de hver især har henholdsvis et højt eller lavt indhold af vitaminer, mineraler, fedtstoffer, proteiner m.m., så man er godt dækket ind.

Fordelen ved at spise tang og alger i stedet for fisk, er at de ikke optager skadelige stoffer i forhold til forurening som fisk gør. Selvfølgelig; er man ude for at samle tang selv, skal det være ved havet, hvor der er gennemstrømning i vandet. Det skal ikke være et stillestående vand, hvor bakterier m.m. kan få lov at gro.

Kommentar

kommentar

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *